Gebouw TQ Strijp-T

Gebouw TQ in Eindhoven is het grootste gebouw op voormalig industrieterrein Strijp-T in Eindhoven. Het gebouw omvat ruim 40.000 m2 vloeroppervlakte, met flexibel in te delen ruimtes. Hierdoor kunnen er ook kleinere bedrijven en starters op het gebied van innovatie terecht.

Gastheer van het gebied

Van Boven Architecten stond mede aan de basis van de nieuwe bestemming van gebouw TQ. Dit vanuit de wens van de opdrachtgever om de voormalige fabriek als gastheer van het gebied te laten fungeren. Wie het gebouw TQ binnenloopt, ontdekt voorzieningen die voor heel Strijp-T interessant zijn. Verbonden met het naastgelegen Strijp-S, omgeven door groen: hier, langs de ring van Eindhoven en dichtbij station Eindhoven Beukenlaan, is het goed ondernemen.

“We willen gebouw TQ ontwikkelen als de gastheer van het gebied. Hier kom je binnen en tref je tal van voorzieningen die voor heel Strijp-T interessant zijn. We zien graag dat Strijp-T de verbinding maakt met zowel Strijp S als met de kwaliteiten van de groene omgeving. De ligging is perfect door de ring en het station. Als de Achtseweg-Zuid nog verder wordt opgewaardeerd zien we alleen maar meer mogelijkheden.”

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Boudie Hoogedeure via 06-53 39 70 62 of boudie@strijp-t.nl of Marc Fitters via 06-53 74 38 96 of marc@strijp-t.nl. Ook kunt u de website van Strijp-T bezoeken via www.strijp-t.nl.

 • Opdrachtgever:
  Goeveaers & Znn. bouwonderneming BV
 • Locatie:
  Eindhoven
 • Omvang:
  40.000 m2
 • Constructeur:
  Ingenieursbureau van de Laar BV