Zorggebouw De Pandelaar

Op het terrein van het Boerenbondsmuseum in Gemert staat De Pandelaar. Een gloednieuw complex van dertien nieuwe energiezuinige appartementen, die nadloos aansluiten bij de hedendaagse woonwensen van de bewoners. Van Boven Architecten ontwierp de woningen in opdracht van GGZ Oost-Brabant en woningcorporatie Goed Wonen Gemert, waarbij de wens voor groepsgewijs voorop stond.

Een vrij in te delen gebouw

In De Pandelaar wonen de cli├źnten weliswaar zelfstandig, al delen ze er ook een gemeenschappelijke ruimte. Bovendien is het gebouw vrij in te delen. Mochten de gebouweigenaren ooit een andere invulling willen geven aan het pand, dan zijn beide bouwlagen zonder constructieve ingrepen opnieuw in te delen en eventueel onderling te koppelen.

  • Opdrachtgever:
    GGZ Oost Brabant / Goed Wonen Gemert
  • Locatie:
    Gemert
  • Omvang:
    ┬▒ 1.100
  • Constructeur:
    Adviesbureau van de Meerendonk