Nieuws

Officiële opening Gymnasium Beekvliet

04/10/2023

Een school die een verhaal vertelt! Donderdag 28 september was de officiële inhuldiging van het gerenoveerde Gymnasium Beekvliet (waar MVRDV-oprichter Winy Maas en mede-architect Theobert van Boven ooit studenten waren!)

De school is uitgebreid zodat leerlingen en docenten op een logischer manier langs klaslokalen en andere ruimtes kunnen circuleren, terwijl een hemelsblauwe aula het nieuwe hart van de school vormt. De gevel van de uitbreiding is verrijkt met een panoramisch werk van beeldend kunstenaar Ian Kirkpatrick. De muurschilderingen verweven de verhalen van oud-leerlingen, voorbijgangers en bestuursleden met beelden van de toekomst.

“Je oude school mogen verbouwen is natuurlijk een enorme eer”, zegt Winy Maas. “Theobert, Gijs Rikken en ik vroegen ons af hoe we dat zo konden doen dat het gymnasium zowel zou inspelen op de hedendaagse context als op het verleden. De schilderijen van Ian helpen daar enorm bij. Ik vind het geweldig dat herinneringen aan studenten uit heden en verleden in zijn muurschilderingen worden weergegeven. Eigenlijk zit in dit gebouw een stukje van iedereen uit het dorp. Het is echt een weerspiegeling van heel Sint-Michielsgestel en omgeving. Alles komt samen in een ‘kompas’ in het plafond van de nieuwe entreehal dat wijst naar waar de verhalen in de omgeving vandaan komen.”

Lees alles over dit project hier!